29. junij 2016

Ingverjevi piškoti iz čičerike

 
Sestavine: 
-1 srednje velika odcejena konzerva čičerike, ki jo zmiksamo (neto plod 240g) (seveda je še bolje, če predhodno skuhamo sami)
- 180 g zmletih arašidov
- 50 g kokosovega masla
- 3 čž suhega meltega ingverja
- 1čž mletega cimeta
- 2 žlici kakava (opcijsko)
- nekaj žlic skute (opcijsko)
- orehova jedrca (opcijsko)
- stevia (po želji)

Priprava:
Vse sestavine zmešamo tako, da dobimo strukturo podobno testu in oblikujemo raznorazne piškote, nadevamo s skuto in posujemo z ingverjem. Po želji dodamo kakav, da dobimo temne piškote ter jih okrasimo z orehovimi jedrci. Počasi pečemo/sušimo na 120-150°C pribilžno 30-40 min. Ker v piškotih ni moke imajo nizek GI, tako da si jih brez slabe vesti privoščite.

0 komentarji :

Objavite komentar