29. november 2016

Palačinke z rukolo in lososom

 
Sestavine:
za palačinke (za približno 10 palačink):
- 2 jajci
- 1 skodelica pirine polnozrnate moke
- 1 skodelica mleka
- 4 dl radenske (po želji, sicer dodamo več mleka)
- sčepec soli
- ovlino olje

za nadev (za pribilžno 10 palačink):
- 1 kisla smetana
- 1 paket mocarele (125 g)
- 3 pesti rukole
- 1 paket dimljenega lososa (200 g)
- poper

Priprava:
K jajcem postopoma primešamo moko in sol, nato pa zalijemo z mlekom in dobro premešamo. Postopoma med mešanjem dodajamo radensko, saj se polnozrnata moka postopoma gosti. Nekaj žlic olivnega olja dodamo k masi. Pri prvi palačinki na ponev dodamo nekaj olja, pri naslednih palačinkah dodajanje olja večinoma ni več potrebno (vsaj pri večini ponvah ne). Spečemo tanke pačačinke.

Ohlajene palačinke namažemo s kislo smetano, dodamo na tanko narezano mocarello, rukolo in dimljen losos (tega po želji tudi na hitro predhodno popečemo na olju). Malo popopramo, nato pa zavijemo palačinke in jih narežemo na kolute. Dober tek.



2 komentarja :

  1. Kisla smetana? Mozzarella? Mleko? Se mi zdi, da so nekateri recepti neprimerni za anticandida dieto. Meni je bila kisla smetana prepovedana, prav tako mozzarella oz. vsi siri, skuta, sladka smetana, mleko. Ne vem, moram reči, da sem malo razočarana, kljub začetnemu navdušenju, ko sem stran odkrila. Škoda.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljeni. Hvala za komentar. Obstajajo različice anti-kanida diete, zlasti glede strogosti. Ene tako odsvetujejo še kavo, nekatere pa dovoljujejo celo še kakšno drugo sadje. Mlečni izdelki so velikokrat prepovedani pri posamezniku, ki mu je bila ugotovljena netolerantnost na laktozo. Pri bioresonanci se velikokrat odkrije tudi alergičnost na gluten, takrat je potrebno omenjene izdekle strogo izločiti iz diete.

    Omenjena dieta preverjeno deluje, saj so glavni krivci za prekomerno razraščeno kandido sladkorji in preprosti ogljikovi hidrati, ki jih najdemo v beli moki, tem pa se v dieti izogibamo.

    OdgovoriIzbriši