Sestavine:
- 1,5 skodelice kvinoje
- 3 velike pesti sveže špinače, narezane
- 2 pesti celih praženih lešnikov
- 2 pesti praženih sončičnih semen
- 2 na drobno narezana stroka česna
- 1 limona (sveže iztisnjen sok)
- dimljen tofu
- 2 čajni žlički kajenskega popra
- 1 čž meltega čilija
- olivno olje
- sol
Priprava:
Skuhamo kvinojo v osoljeni vodi. Za belo kvinojo je razmerje kvinoje in vode 1:1,5 in kuhamo jo 15 min oz. dokler voda ne povre.
Dimljen tofu razrežemo na cntimetrske kockice in ga začinimo z 1 čajno žličko kajenskega popra in 1 čajno žličko mletega čilija in nekaj soli ter ga na hitro popečemo na vročem olju ali kokosovem maslu (5-10 min) vmes večkrat premešamo, da se tofu popeče na vseh straneh.
Še rahlo topli kuhani kvinoji dodamo popečen tofu, špinačo in česen. Začinimo s soljo, olivnim oljem in limoninim sokom. Dobro premešamo in na vrh posujemo še popražene lešnike ter sončična semena. Mmmmm odlična solata je pripravljena! Pa dober tek!
0 komentarji :
Objavite komentar