Curry je indijska jed za katero obstaja množica receptov. Nekateri vsebujejo veliko najrazličnejših sestavin, drugi so sila preprosti, kjer enostavno vse sestavine kuhamo v eni posodi. Tale recept je "ajnfoh" ko pasulj ter malo poslovenjena verzija currya.
Sestavine:
- 1 manjša čebula
- kokosovo olje
- 2 skodelici rjave leče
- 1 konzerva kokosovega mleka
- 1 koleraba
- 3 čajne žličke začimbne mešanice garam masala
- sol
Priprava:
Na drobno narezano čebulo popražimo na kokosovem olju, da postekleni. Dodamo ostale sestavine. Vse skupaj zalijemo še s skodelico vode. Počasi kuhamo 20 min, vmes občasno premešamo ter po potrebi zalijemo z vodo.
Sestavine:
- 1 manjša čebula
- kokosovo olje
- 2 skodelici rjave leče
- 1 konzerva kokosovega mleka
- 1 koleraba
- 3 čajne žličke začimbne mešanice garam masala
- sol
Priprava:
Na drobno narezano čebulo popražimo na kokosovem olju, da postekleni. Dodamo ostale sestavine. Vse skupaj zalijemo še s skodelico vode. Počasi kuhamo 20 min, vmes občasno premešamo ter po potrebi zalijemo z vodo.
0 komentarji :
Objavite komentar