Sestavine:
Za testo:
- 3/4 skodelice amaranta
- 100 g mletih mandljev
- 100 g mandljevih lističev
- 1 skodelico mletih lanenih semen
- 3 žlice kokosovega olja
- 1čajna žlička muškatnega oreščka
Za kremo:
- večjo košarico malin (maline lahko zamenjamo tudi z jagodami)
- 1 sladko smetano
- 250 g skute
- 3 velike žlice mascrapone
- 1 žlica stevie
Priprava:
Amarant dobro skuhamo v dvakratni osoljeni količini vode. Naj vre 20 min oz dokler se ne pokuha vsa voda. K ohlajenemu amarantu postopoma dodajamo ostale sestavine, da nastane testo, ki se lahko oblikuje. Razporedimo ga na pomaščenem pekaču za pite in pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 30 min, tako da se posuši. Ko je testo ohlajeno, nanj posujemo plast mandljevih lističev.
Stepemo sladko smetano. V drugi posodi stepemo skuto in mascrapone. K masi iz skute in mascrapone počasi vmešamo stepeno sladko smetano in stevio, rahlo stepemo. Rahlo kremo razporedimo na ohlajeno testo. Dekoriramo s svežimi malinami.
To bo pa namesto torte ob prvi priložnosti! :)
OdgovoriIzbrišiZgleda super! Ali je mozno amarant zamenjati s cim drugim?
OdgovoriIzbrišiVerjetno je amarant možno zamenjati s kvinojo ali proseno kašo, tudi z bulgurjem bi verjetno šlo.
IzbrišiJaz sem tole tortico naredila iz kvinoje in pride super! Odličen, zdrav posladek tudi za najmlajše jedce! :)
OdgovoriIzbrišiOoo, to je dosti bolj dosegljivo tu! Bom naredila za naslednjo fiko :)
OdgovoriIzbriši