1. julij 2016

Malinova pita iz amaranta

 
Sestavine:
Za testo:
- 3/4 skodelice amaranta
- 100 g mletih mandljev
- 100 g mandljevih lističev
- 1 skodelico mletih lanenih semen
- 3 žlice kokosovega olja
- 1čajna žlička muškatnega oreščka

Za kremo:
- večjo košarico malin (maline lahko zamenjamo tudi z jagodami)
- 1 sladko smetano
- 250 g skute
- 3 velike žlice mascrapone
- 1 žlica stevie

Priprava:
Amarant dobro skuhamo v dvakratni osoljeni količini vode. Naj vre 20 min oz dokler se ne pokuha vsa voda. K ohlajenemu amarantu postopoma dodajamo ostale sestavine, da nastane testo, ki se lahko oblikuje. Razporedimo ga na pomaščenem pekaču za pite in pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 30 min, tako da se posuši. Ko je testo ohlajeno, nanj posujemo plast mandljevih lističev.

Stepemo sladko smetano. V drugi posodi stepemo skuto in mascrapone. K masi iz skute in mascrapone počasi vmešamo stepeno sladko smetano in stevio, rahlo stepemo. Rahlo kremo razporedimo na ohlajeno testo. Dekoriramo s svežimi malinami.



5 komentarjev :

  1. To bo pa namesto torte ob prvi priložnosti! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zgleda super! Ali je mozno amarant zamenjati s cim drugim?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Verjetno je amarant možno zamenjati s kvinojo ali proseno kašo, tudi z bulgurjem bi verjetno šlo.

      Izbriši
  3. Jaz sem tole tortico naredila iz kvinoje in pride super! Odličen, zdrav posladek tudi za najmlajše jedce! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooo, to je dosti bolj dosegljivo tu! Bom naredila za naslednjo fiko :)

    OdgovoriIzbriši