27. julij 2016

Veliko okusa - kamut z zelenjavo

 
Sestavine (za 2 osebi):
- 1 skodelica kamuta (lahko uporabimo tudi piro ali pšenico)
- ½ srednje velike cvetače
- 1 paradižnik
- 1 bučka
- ½ čebule
- 4 žlice kokosovega olja
- 2 čajni žlički semen gorčice
- 1 čž semen janeža
- 1 čž mletega čilija
- ščepec kumine
- ščepec muškatnega oreščka
- ščepec kurkume
- 1 žlica rdečega pesta (preverite, da ne vsebuje kakšnega glukoznega sirupa)

Priprava:
Skodelici kamuta dodamo 2 skodelici vode in nekaj soli ter vse skupaj kuhamo 35 min. V ponvi na kokosovem olju rahlo prepražimo čebulo. Dodamo narezano zelenjavo in začimbe. Vse skupaj med mešanjem pražimo približno 10 min oz. tako dolgo, da je cvetača še vedno čvrsta. Po potrebi  dodamo nekaj žlic vroče vode. Na koncu primešamo rdeči pesto in kuhan kamut. Postrežemo s strastjo. Mmmmm

0 komentarji :

Objavite komentar