19. november 2016

Mafin sendviči

Sestavine:
za kruh (za 10 mafin kruhkov):
-400 g pirine polnozrnate moke
- 100 g konopljine moke (za zelenkasto obarvane kruhke) ali rožičeve moke (za temne kruhke)
- 0,5 l radenske (ali kakšne druge vode z mehurčki)
- 1 zavitek vinskega kamna
- sčepec soli
- 2 žlici olivnega olja

za nadev:
- 200 g skute
- paket dimljenega lososa
- poljubna zelenjava: redkvice, rdeče zelje, paradižnik, kumare

Priprava:
Za kruh: Najprej zmešamo suhe sestavine, nato dodamo olje. Med stalnim mešanjem dodamo radensko in mešamo dokler ne dobimo dobro sprijeto zmes brez grudic. Vlijemo/predevamo v pomaščene modelčke za mafine in pečemo 45 min v ogreti ventiliacijski pečici na 180°C.

Ohlajene kruhke prerežemo na polovici na nadevamo z nam ljubimi sestavinami. Uživamo!


0 komentarji :

Objavite komentar