14. januar 2017

Malinove tortice (brez glutena in laktoze)

 
Sestavine (za 12 tortic):
za testo:
- 1 sladek krompir
- 100-200 g mletih mandljev (ali orehov ali lešnikov)
- 100-200 g fino mlete kokosove mok
- 1 čajna žlička cimeta
- ščepec muškatnega oreščka
- 1/2 palca svežega ingverja (fino naribanega)
- 1 žlica stevie
- kokosovo olje, da pomastimo modelčke

za kremo:
- 250 g zmrzlih malin
- 1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
- 1 strok vanilije (Hiša začimb)
- 2-3 žlice stevie

Priprava:
testo:
Sladek krompir operemo in obrišemo nato pa z vilico nekajkrat popikamo gomolj. Krompir spečemo v ogreti pečici na 180°C 45 min. (To lahko naredimo že en dan prej.) Krompir ohladimo in olupimo ter spasiramo ( dobro pretlačimo z vilico). Prostopoma dodajamo ostale sestavine, saj količina oreščkov in kokosove moke odvisnai od velikosti in sočnosti krompirja. Ko se masa več ne lepi na prste jo oblikujemo na pomaščene modelčke za mafine.

krema:
Zamrzle maline 20 minut pustimo na sobni temperaturi, da se rahlo odtalijo. Nato jih zmiksamo v gladko zmes in dodamo gosti del kokosovega mleka, ki je na vrhu konzerve. Tekočino pustimo. Dodamo izdolben del vanilijevega stroka in stevio. Vse skupaj še dobro zmiskamo in nato prelijemo v testo tortic. Pečemo v ogreti pečici na 170°C 40 min. Ohlajene vzamemo iz modelčkov. Slasten dober tek!



2 komentarja :

  1. Odlicen okus in struktura!! Kdo bi si mislil da so lahko jedi brez sladkorja in moke tako zelo okusne! Pa se fotografije so prelepe :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Včeraj sem jih naredila tudi sama. Zelo preprosta priprava in odličen okus! Njami :D

    OdgovoriIzbriši