20. februar 2017

Zelenjavni čips (ohrovt in rdeča pesa)

 
Čips iz rdeče pese
Sestavine:
- 3 srednje velike rdeče pese
- 3 žlice olivnega olja
- 1-2 žlički na drobrno narezanega rožmarina
- 2 ščepca soli

Priprava:
Pečico segrejemo na 180°C. Rdečo peso narežemo na enakomerne in tanke rezine ter jih položimo v veliko skledo. (Če imamo ekološko peso lupljenje ni potrebno.)
Počasi mešamo in dodajamo olivno olje. Dobro premešamo in dodamo rožmarin in 2 ščepca soli. (Dosilimo lahko tudi po pečenju.)

Položimo na peki papir tako, da se rezine ne prekrivajo. Pečemo 15-20 min oz. dokler rezine ne postanejo rahlo rjave. Dobrodošlo je, če na nekaj minut preverjamo ali je čips že pripravljen, saj se lahko dokaj hitro zažge. Lahko serviramo s kakšno osvežilno omako, glej recept spodaj.

Ohrovtov čips
Sestavine:
- 1 šop kodrolistnega ohrovta
- 1 žlica olivnega olja
- 1 ščepec soli

Priprava:
Pečico segrejemo na 180°C.
Operemo listnati ohrovt in ga posušimo. Z nožem odstranimo liste iz stebel in jih narežemo na manjše kose oz. velkosti za en ugriz. V veliki skledi liste pokapamo z olivnim oljem ter dodamo ščepec soli. (Dosilimo lahko tudi po pečenju.)

Položimo na peki papir tako, da se listi ne prekrivajo. Pečemo 10-15 min oz. dokler robovi listov rahlo porjavijo. Dobrodošlo je, če na nekaj minut preverimo ali je čips že pripravljen.

Omaka s čilijem
Sestavine:

- 2 žlici čvrstega jogurta
- 1 žlica kisle smetane
- 1 na drobno narezan čili
- 1 čajna žlička mlete paprike
- sol

Priprava:
Vse sestavine zmešamo v gladko zmes. Ponudimo skupaj s čipsom. Dober tek!

Recepta za čips povzeta po Minimalist baker: Baked Rosemary Beet Chips in Allrecipies: Baked Kale Chips

0 komentarji :

Objavite komentar