Sestavine:
- 2 pesti stročjega fižola
- 2 velika krompirja
- 2 korenčka
- 1 šop biltve
- 1/2 čebule ali 1 cela mlada čebula
- 2 stroka česna
- repično olje (tudi olivno olje je ok)
- 1 žlica semen gorčice (svetle, lahko tudi temne) (možno kupiti v Hiši žačimb)
- 1 čajna žlička semen koriandra
- 1- 2 čž mešanice začim De Provence ( sicer pa sami dodajmo nekaj začimb, ki jih imamo doma; origano,bazilika, majaron in timijan)
- 1 čž mešanice Zatar (opcijsko)
Priprava:Na olju prepražimo čebulo in sesekljan česen. Dodamo narezan krompir ter začimbe in vse skupaj zalijemo z vodo. Ko voda zavre dodamo stročji fižol, ko je krompir že malo mehek pa ostalo zelenjavo. Juho nabašemo iz dna, saj se gorčica in koriander nahajata na dnu posode. Gorčična semena pomešana med koriander bomo tako grizljali in uživali v okusu z vsako zajeto žlico. Pok, pok, pok. Dober tek!
0 komentarji :
Objavite komentar