Sestavine:
- 4 zrezke pljučne pečenke debeline 2cm (za 2 osebi)
- šop špargljev
- 2 mladi čebuli
- 1 malo konzervo belega fižola
- vež rožmarin
- olivno olje
- grobo mleta sol
- poper
Priprava:
Kupimo dober kos pljučne pečenke. Na zrezke položimo vejico svežega rožmarina in malo popopramo. Za medium varianto damo na vroče olje za 1,5 min. Meso na zgornji strani še ne sme »posiveti«, obrnemo na drugo strani še za 30 s. Seveda je vse skupaj odvisno o temperaturnih dejavnikov in debeline mesa, tako da bo potrebnega nekaj experimentiranja. Šele ko so zrezki pečeni jih natremo z grobo mleto soljo. Šparglje skuhamo v osoljeni vodi. Olesenele dele odstranimo tako, da špargelj na spodnjem delu odlomimo. Na mestu, kjer lahko špargelj prelomimo se konča oleseneli del. Poljubno dodamo še konzevro fižola in mlado čebulo.
0 komentarji :
Objavite komentar