29. junij 2016

Šampinjoni s kamutom


Sestavine:
- 500 g svežih šampinjonov (narezanih na četrtine)
- ½ čebule (na drobno narezane)
- 3 stroke česna (na drobno narezane)
- 1,5 skodelice kamuta (ali pšenice ali prie)
- 3 skodelice svežih kopriv (ali blitve ali špinače)
- 150 g feta sira

Priprava:
Narezane šampinjone, čebulo, česen, sol, poper in nekaj olivnega olja damo v pečico na 180°C za 20-30 min. Posebej skuhamo kamut (lahko tudi celo pšenico, piro ali kaj tretjega). Zadnjih nekaj minut v posodo s kamutom dodamo sveže koprive (ali blitvo ali špinačo) tako da jih na hitro blanširamo. Priporočljivo je dodati nekaj več vode, da bo v posodi prostor za koprive. Vse skupaj odcedimo. Skuhan kamut stresemo v pekač, dodamo, feta sir, in blanišrane koprive (ali blitvo ali špinačo). Pustimo nekaj minut v izklopljeni pečici, da se okusi prepojijo. Pa dober tek!


0 komentarji :

Objavite komentar