29. junij 2016

Juha iz kopriv in čičerike

 

Sestavine:
- 1 mlado čebulo (lahko polovico navadne čebule)
- 3 mlade česne (lahko 2 stroka navadnega česna)
- 1 žlico kokosovega olja (lahko kakšno drugo olje)
- ¾ skodelice blanširanih kopriv (lahko so tudi zamrznjene)
- 1 majhna konzerva čičerike (seveda je še bolj kul in ceneje, če jo skuhamo sami)
- žlica kisle smetane (opcijsko)
- sol & poper

Priprava: Na kokosovem olju popražimo na drobno narezano čebulo in česen. Če uporabljamo mlade rastline uporabimo celo, torej tudi zeleni del.  Dodamo koprive ter nekaj vroče vode in vse skupaj nekaj minut kuhamo. Dodamo čičeriko ter sol in poper. Kuhamo še nekaj minut. Nato vse skupaj dobro zmiskamo s paličnim mešalnikom. Po želji dodamo še kakšno žlico kisle smetane. Mmmm kakšna okusna zelena juha.

Opomba: Sveda lahko čičeriko zamenjamo s krompirjem, ampak je čičerika zelo dobra alternativa, saj ima nižji glikemični indeks, doda polnost k juhi, hkrati pa ne prekrije okusa kopriv.

 

0 komentarji :

Objavite komentar