1. julij 2016

Burgerji z zelenjavo

 
Burgerji brez kruha so odlični, res odlični. Velike količine zelenjave vsebujejo veliko vode, ki pomaga pri prebavi mesa. Tako nas dobro nasitijo in ne "zabijejo" kot klasični burgerji, kjer se lahko ob večjih količinah samo še vležemo in prebavljamo. 

Sestavine:
Za burgerje:
- 500 g mletega mesa (goveje, konjsko, ...) (pri nas je tole zadostovalo za 3 osebe, tako so nam bili všeč)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- pest posušenih paradižnikov
- sol & poper
- kajenski poper
- timijan (svež je idealka)
- origano
- čili (po želji)

Za solatno prilogo:
- glava solate
- manjša zelnata glava
- 3 mlade čebule
- 3 paradižniki
- kaljena semena fižila mungo (po želji, glej kaljenje semen)

Za omako quacamole:

- 1 zrel avokado (če so  majhni, kar dva)
- 1/2 navadnega jogurta
- 1/2 kisle smetane
- sol & poper
- 1/2 sok polovice limone

Priprava:
Za burgerje: Čebulo, česen in suhe paradižnike dobro narežemo. Vse sestavine primešamo mletemu mesu. Oblikujemo mahjne in nekoliko debelejše burgerje in jih na hitro popečemo na vročem olju. Priporočam medium pečene.


Za solato: Sestavine za solatno prilogo operemo ter paradižnike in čebulo narežemo. Liste solate in zelja pustimo kar se da cele, saj bomo vanje zavijali burgerje in jih uporabili namesto kruha.

Za omako: Avokado razpolovimo in ga z vilico spasiramo. Dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Guacamole je narejen.

Sestavimo burger po našem okusu. Pa gurmanski dober tek!

0 komentarji :

Objavite komentar