4. julij 2016

Čili con leča

 
Sestavine:
-    2 skodelici leče
-    3 mlade čebule
-    2 stroka česna
-    1 pest suhih paradižnikov (po želji)
-    1 skodelica paradižnikove omake
-    2 korenčeka (po želji)
-    3 žlice olivnega olja
-    2 paradižnika (po želji)
-    2 krompirja (po želji)
-    sol & poper
-    2 čajni žlički čilija (po želji)
-    2 čž mlete paprike
-    4 čž začimbne mešanice Garam masala (če nimamo mešanice lahko dodamo začimbe kot so; kumina, muškatni orešček, pimet, ingver, kajenski poper. Kajti šele začimbe bodo ustvarile prave okuse.)

Priprava:
Lečo je zaželjeno za kakšno uro namočiti v vodi.
Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju pri nizki temperaturi, da postekleni. Dodamo zelenjavo (korenček in svež paradižnik) in jo delno podušimo na zmerni temperaturi. Dodamo začimbe, suh paradižnik in lečo ter krompir in vse skupaj zalijemo s paradižnikovo omako in vodo. Kuhamo še 20-30 min oz. toliko, da se leča in krompir zmehčata. Po potrebi zalijemo z vodo. Pa dober tek!

Recept prilegojen iz spletne strani Skupaj za zdravje človeka in narave.


0 komentarji :

Objavite komentar