Sestavine:
- 1 srednje velika hokaido buča
- 1 rdeča čebula
- 2 korenčka (po želji)
- 1 časjna žlička muškatnega oreščka
- 1 dl sladke smetane
- 1 čajna žlička muškatnega oreščka
- sol & poper
- kokosovo olje
- 1,5 skodelice kuhane čičerike (ali srednje velika poločevinka čičerike)
Priprava:
Na kokosovem olju pri nizki temperaturi prepražimo na drobno narezano čebulo, dokler ne postekleni. Dodamo na kose narezano bučo, kateri smo prej izdolbli sredico s semeni. Če imamo bučko ekološke predelave je ni potrebno lupiti. Dodamo tudi korenčka ter začimbe. Zalijemo z vodo. Na zmernem ognju kuhamo 10-15 minut oz. dokler se buča ne zmehča. Nato dodamo čičeriko in vse skupaj spasiramo. Na koncu primešamo še sladko smetano in omamna juha je pripravljena. Najm njam.
0 komentarji :
Objavite komentar