Sestavine (za 2 porciji):
Za meso:
- 2 telečja zrezka
- sol & poper
- 2 čajni žlički turškega popra Isot (Ufra poper) (če nimamo tega popra uporabimo mešanico poprov z dodanim čilijem)
- olivno olje
Za prilogo: Recept prirejen iz Foodnetworka
- 300 g stročjega fižola
- za 1/2 palca svežega ingverja
- 3 stroke česna
- 1/2 limetinega soka
- 1 žlica olivnega olja
- 3 žlice masla
- sol & poper
Priprava:
Zrezka začinimo in ju pustimo nekaj časa počivati. Fižol blaniširamo v osoljeni vreli vodi približno 4 min. Nato ga takoj ohladimo v mrzli vodi, da se deloma na kuha še naprej. Fižol osušimo z bombažno krpo. (Ta del recepta lahko naredimo tudi en dan prej.) Zrezka na hitro popečemo na vročem olju, 2-3 min. V drugi ponvi segrejemo olje in maslo ter dodamo nariban ingver ter na drobno narezan česen za 0,5 min pri nižji temperaturi. Dodamo fižol ter pražimo še 5-10 min. Vmes mešamo ter po želji dodamo še sol in poper. Na koncu prelijemo s sokom limete. Postrežemo.
0 komentarji :
Objavite komentar