4. julij 2016

Pokuhani kosmiči

 
Pokuhani kosmiči so zanimiva opcija za zajtrk. Kuhanje jih namreč napolni z vodo, kar olajša prebavo in obrok naredi bolj sočen.

Sestavine:
- 3 žlice rženih kosmičev
- 2 žlici kokosove moke
- 1 žlica mletih bučnih semen
- začimbe: cimet, muškatni orešček, mleti ingver, žafran
- jogurt ali mleko

Priprava:
Vse sestavine razen jogurta damo v posodo in vanjo nalijemo toliko vode ali mleka, da so vse sestavine dobro prekrite. Počasi kuhamo in mešamo, da se zmes ne prime. Ko se voda/mleko pokuha in se kosmiči zmehčajo in posteklenijo postrežemo z mlekom ali jogurtom. Nič ni narobe če še toplo zmes dodamo jogurtu. Lahko dodamo še sadje in oreščke. Naj vam tekne!

Opomba: Pokuhani kosmiči ponujajo veliko različnih možnosti, kjer lahko dodajamo;
- poljubna semena (sezamova, sončična, bučna, mak, lanena, chia ...)
- poljubne začimbe (cimet, muškatni orešček, ingver, žafran, kurkuma ...)
- koksovo moko, kokosovo olje
- kakav
- sadje
in preizkušamo različne kombinacije kosmičev (ovseni, rženi, ...).

0 komentarji :

Objavite komentar