Pri curry-jih gre za strast do začimb. Za tisto začimbno mešanico, ki naredi omako gosto in polnega okusa.
Sestavine:
- 400 g čičerike
- za velik palec ingverja
- 5 strokov česna
- 1 korenček
- 1 koleraba
- 1 velik paradižnik
- 1 konzerva kokosovega mleka
- 100 g jogurta
- sol
Začimbna mešanica tega rumenega curry-a
- 1/2 čajne žličke garam masale (začimbne mešanice)
- 1 čž koriandrovih semen (zmletih)
- 1 čž kumine
- 1 čž semen kardamona (zmletih)
- 1/2 čž kajenskega popra
- 1/2 čž čilija
- 2 čž kurkume
Priprava:
Čez noč ali za nekaj ur namočimo čičeriko. Naribamo ingver in na tanko narežemo česen ter popražimo na kokosovem olju tako, da porjavi (približno 1-2 min). Dodamo začimbe in pražimo na majhnem ognju še minuto. Dodamo čičeriko in narezano zelenjavo ter dobro prepražimo, da se navzamejo začimb. Premešamo in dodamo sol in kokosovo mleko ter zalijemo z vrelo vodo.Vse skupaj kuhamo in občasno premešamo dokler čičerika ni mehka (pribilžno 30-40 min). Na koncu dodamo še jogurt in po želji dodatno začinomo še s čilijem in kajenskim poprom. Če imamo pri roki sveži čili s poslužimo slednjega. Odvisno kako radi imamo pikantno.
Tole se mi je zaluštalo... Bom jutri poskusila. Uporabila bom kar mešanico curryja.. Če prav štejem tele čajne žličke.. Jih dam 6-7? Drži? Valentina
OdgovoriIzbrišiPredlagam da curry postopoma dodajaš, da ti slučajno ne bo preveč. Sicer pa veramem, da imaš doma še kakšne druge začimbe, ki jih lahko dodaš. Npr. krukumo, da bo res lepe rumene barve.
OdgovoriIzbriši