Ja, res je. Iz testa z vinskim kamnom pač ne more nastati nepozabna pica. Lahko pa nastane dober nadomestek.
Sestavine:
Za testo:
- 1/2 kg polnozrnate moke
- 1 zavojček vinskega kamna
- 0,5 l radenske (ali vode z mehurčki)
- ščepec soli
- 2 žlici olivnega olja
Za nadev:
- 500 g pasiranih paradižnikov (priporočamo bio pasiran paradižnik iz Hoferja)
- večji paket mocarelle
- 1 bučko
- 1 paradižnika
- 1 papriko
- 1 skodelico gob
- nekaj oliv
- 1/2 čebule (po želji)
- nekaj strokov česna (po želji)
- sol & poper
- sveža bazilika
- 2 žlici olivnega olja
Priprava:
Sestavine za testo zmešamo v gladko zmes in jo razporedimo na dobro pomaščen pekač. Dodamo pasirane paradižnike in narazano zelenjavo ter začimbe. Nekaj sveže bazilike pustimo za serivanje. Na vrh damo koščke mocarelle in pokapamo z olivnim oljem ter damo v ogreto pečico na 180°C za pribilžno 20 min, če imamo ventilacijsko, sicer pa za 40 min. Pripravimo še svežo solato in že se mastimo!
0 komentarji :
Objavite komentar