3. julij 2016

Polpeti iz tofuja


 
Sestavine:
- 2 paketa tofuja
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1/2 bučke (na drobno naribane)
- 1/2 skodelice zelenih razkoščičenih oliv (narezanih)
- šopek svežega timjana
- 3 žlice mletih bučnih semen (opcijsko)
- sol & poper
- 2 čajni žlički mlete paprike
- 1čž čilija (po želji)
- nekaj žlic polnozrnate moke
- olivno ali repično olje (ali katero drugo)

Priprava:
Tofu z roko razdrobimo v veliko posodo. Dodamo ostale na drobno narezane ali naribane sestavine ter začimbe in dobro premešamo. Masa mora ne sme biti preveč "mokra". Po potrebi jo osušimo z nekaj žlicami polnozrnate moke, tako da lahko oblikujemo polpete in se nam masa ne lepi na roke. Na obeh straneh popečemo na vročem olju.

Opomba: K polpetom se odlično prileže zelena solata. Masa za polpetelahko počaka do naslednjega dne v hladilniku, kakor tudi že pečeni polpeti.

0 komentarji :

Objavite komentar