Sestavine:
- 1 kg paradižnika
- 1 čebula
- 1 čajna žlička svežega timijana (nasekljanega)
- 1 čž bazilike (nasekljane)
- ščepec kajenskega popra
- 2 čž svežega limoninega soka
- 3 žlice olivnega olja
- sol & poper
- 1 glava česna
Za prilogo - popečen kruh s česnom:
- 1 glava česna
- nekaj rezin polnozrnatega kruha iz vinskega kamna
- 2 žlici olivnega olja
Priprava:
Paradižnikova juha:
Paradižnike in čebulo razrežemo na četrtine in jih damo v veliko skledo. Dodamo začimbe, limonin sok in olivno olje. Sestavine dobro premešamo. Glavo česna odrežemo na vrhu za kakšen centimeter tako, da se vidijo posamezni stroki česna. Položimo jo na rob pekača obrnjeno z odrezanjo stranjo navzdol. Začinjene paradižnike s čebulo razporedimo na preostali del pekača. Pečemo v ogreti pečici na 200°C, pribilžno 20-30 min.
Pečene stroke česna z nekaj trudia iztisnemo iz česnove glave. (Lahko jih tudi olupimo.) Dodamo jih k pečenim paradižnikom in čebuli. Vse skupaj dobro zmiskamo. Omamna juha pripravljena.
Popečen kruh s česnom:
Glavo česna pripravimo tako kot za juho.
Rezine kruha pokapamo z olivnim oljem ter jih pečemo v ogreti pečici na 200°C 10 min, da porjavijo. Nanje iztisnemo pečene česnove stroke in jih razmažemo. Aromatični hrustljavi kruhki so pripravljeni. Uživajte!
Recept prirejen po: Oven Roasted Tomato Soup | Raw. Vegan. Not Gross
0 komentarji :
Objavite komentar