21. avgust 2016

Krompirjev miks z zeliščno-smetanovo omako

 
Sestavine:
- 0,5 kg sladkega krompirja
- 0,5 kg krompirja
- 1 lončeksladke smetane
- 4 žlice rožmarinovega olivnega olja (lahko tudi navadno olivno)
- 8 strokov česna
- 5 žlic nasekljanih svežih začimb: timijan, bazilika, rožmarin, peteršilj, drobnjak (če uporabljamo suhe začimbe bo uporabimo 2 žlici mešanice začimb)
- sol & poper

Priprava:
Krompir narežemo na manjše koščke. Pokapamo z rožmarinovim olivnim oljem ter nežno posolimo in popopramo. Pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 30 min, da se krompir zmehča. Vmes premešamo.

Olupljen česen nasekljamo in nežno prepražimo na rožmarinovem olivnem olju, da se zmehča. Dodamo sladko smetano ter ostale začimbe. Solimo in popramo po okusi. Premešamo in kuhamo še kakšno minuto. Omako lahko tudi zgostimo z žlico polozrnate moke. Omako nato pustimo vreti na zmernem ognju še nekaj minut.

Pečen krompir primešamo k omaki in serviramo. Okusi so enkratni. Dober tek!

Recept prirejen po Sladki krompir z zeliščno-smetanovo omako na oblizni prste.si 

0 komentarji :

Objavite komentar