Sestavine:
- 0,5 kg melancan (3 srednje velike melancane)
- 250 g mletih orehov
- 3 stroke česna
- 1 čajna žlička mletih semen koriandra
- 1 čž mlete paprike
- 1 čž zdrobljene mete
- 3 čajne žličke kisa
- 4 žlice olivnega olja
- sol
Priprava:
Melancane po dolžini narežemo na tanke kose (približno 1cm, tj. 4-5 kosov iz ene melancane). Položimo na peki papir in pečemo v ogreti pečici na 180°C pribiližno 10-20 min. Za kremo na rdobno sesekljamo česen. Dodamo začimbe, sol, mlete orehe in nekaj žlic vode ter olja, da dobimo gosto zmes. Vsak kos pečene melancane na tanko premežamo s kremo in ga zvijemo kot palačinko. Tudi na vrh pomažemo nekaj kreme. Serviramo mlačno ali hladno.
Recept prirejen iz Georgian Recipes: Eggplant with wallnuts and spices.
Zdravo, sem sprobala melancane po gruzijsko :-)Malo sem prilagodila recept. Zamenjala sem orehe z mandlji, nisme imela paprike in mete, a vse ostalo sem dodala - malo manj kisa (beli vinski kis, bio, je zelo močen), malo več olja (ker mandlji imajo manj olja, je lažje prebavljivo in kvalitetnejše olje po sestavi maščobnih kislin in grenčin - teh je manj)in malo več vode. Melancane sem narezala na tanjše rezine - naslednjič jih bom malo debeleje narezala. Vse v vsem - bilo je super :-) LP, Marina
OdgovoriIzbriši