20. oktober 2016

Restan krompir s kostajem


 
Sestavine:
- 4 krompirji
- 1/2 skodelice kostanjevega pireja
- 1 čebula
- olivno olje
- 2 žlici svežega peteršilja (na drobno sesekljanega)
- sol

Priprava:
Krompir pripravimo podobno kot za restan krompir. Cel krompir skuhamo v rahlo osoljeni vodi, da se zmehča. Še toplega olupimo in narežemo na tanjše rezine. Na ponvi na srednjem ognju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo krompir in ga dušimo nekaj minut, nato dodamo še kostanjevm pire. Vse skupaj med stalnim mešanjem pražimo še nadaljnih nekaj minut. Na koncu primešamo še sesekljan peteršilj in postrežemo. Jed se prileže z zelenjavo, kot je pečena buča iz pečice, sezonsko solato ali dobrim kosom mesa. Uživajte!

Opoma: Pri količini krompirja in ostanja ne pretiravamo, saj imata oba relativno visok glikemični ineks.

0 komentarji :

Objavite komentar