Sestavine:
Za testo:
- 1 skodelico prosene kaše
- 100 g mletih manljev
- 2-3 žlice kokosovega olja
- 1 čajna žlička cimeta
- ščepec soli
Za kremo:
- 1 konzervo kokosovega mleka
- 1 kisla smetana
- 1 skodelica jagod
- 3 žlice rožičeve moke
- 1/2 žlica stevie
- 1/2 čajne žličke agar agar-ja
Piprava:
Testo: Proseno kašo skuhamo v rahlo osoljeni vodi. (Ta del lahko naredimo že dan prej.) Kuhano proso ohladimo in počasi primešamo ostale sestavine, da dobimo maso, ki se lahko oblikuje.
V pomaščene modele za mafine položimo veliko žlico mase in jo s prsti pritisnemo ob stene, da nastanejo kot nekakšni lončki. Pečemo v ogreti pečici 1h na 150°C. (Tudi ves ta del lahko naredimo že dan prej.)
Krema: Iz konzerve z žlico predevamo gost del kokosovega mleka (tekočino pustimo). K gostemu delu primešamo kislo smetano, rožičevo moko in stevio. Maso dobro stepemo, da je čim bolj gladka. Jagode na zelo drobno narežemo in jih dodamo k masi.
Tekoči del kokosovega mleka ene konzerve (približno 1 dl) segrejemo do vretja. Primešamo 1/2 čajne žličke agar agar-ja in pustimo vreti 1 minuto. Ko se rahlo ohladi, k agar agarju primešmo maso (obvezno maso dodamo k agar agar-ju in ne obratno). Res dobro premešamo, prelijemo v "lončke iz testa"in postavimo v hladilnik za 2 uri oz. dokler se ne strdi. Dober tek. (Če vam kaj kreme ostane jo nalijte v kozarčke in dobili boste rožičev puding.)
Opomba: Če želimo obarvano testo lahko dodamo na drobno naribano rdečo peso in jo skuhamo skupaj s proseno kašo. Vendar bo to nekoliko dvignilo glikemični indeks našega peciva.
0 komentarji :
Objavite komentar