19. november 2016

Kruh po švedsko s kislim mlekom in korenčkom















Sestavine:
- 5 dl polnozrnate pirine moke
- 4 dl kosmičev
- 2,5 dl polnozrnate ržene moke (ali katere druge, npr. konopljine)
- 1 dl lanenih semen (celih ali zmletih)
- 1 dl sezamovih semen
- 1 dl bučnih semen
- 1 dl sončičnih semen
- ščepec soli (majhen)
- 4 čajne žličke sode bikarbone
- 1 l kislega mleka
- 2 velika naribana korenčka
- maslo ali olje (da pomastimo pekač)

Priprava:
Pečico segrejemo na 190°C.

V veliki skledi zmešamo vse suhe sestavine. Nato primešamo še kislo mleko in naribana korenčka. Zmes bo postala rahlo "puhasta". Prelijemo v pomaščen model in po želji na vrh potresemo še poljubna semena. Pečemo v ogreti pečici približno 90 minut.

Ko je kruh pečen ga obrnemo iz modela in pustimo da se ohladi. Ko je kruh ohlajen ga hranimo zavitega v kuhinjski krpi, saj tako skorja ostane hrustljava. Kruh je obstojen nekaj dni.


Povzeto po knjigi Dagens fika : kaffe & kakor, lunch och en pratstund, FB kaka på kaka (torta na torto)



0 komentarji :

Objavite komentar