15. maj 2017

Zajčji ragu


 Sestavine:
- 1/2 skodelice olivnega olje
- 1 kg zajčjega mesa (narezanega na 4 kose)
- sol & poper
- 4 stroke česna (drobno narezan)
- 2 čebuli (narezana)
- 2 korenčka (narezana)
- 2 stebla zelene (narazena)
- 1 velika repa (lahko tudi podzemna koleraba)
- 1/4 paradižnikove paste
- 2 skodelici suhega rdečaga vina
- 2 skodelici jušne osnove
- 2 čajni žlički posušenega žajblja
- 3 vejice timjana
- 2 lovorjeva lista
- 1 konzerva olupljenih in narezanih paradižnikov
- 1 kg polnozrnatih sestavin
- 2 čajni žlički mletega petršilja
- 2 čž mletega pehtrana

Priprava: Zajčje meso začinimo s soljo in poprom ter damo v ponev s segretim oljem. (Če imamo možnost uporabimo ponev/posodo, ki jo lahko damo tudi v pečico.) Pečemo na srednji temperaturi na obeh straneh, dokler ne porjavi, približno 15 min. Odstavimo.

V ponev ponovno damo nekaj olivnega olja in dodamo česen, čebulo, korenček, zeleno in repo ali kolerabo in počasi dušimo 20 min. Dodamo paradižnikovo pasto in kuhamo še 2 minuti, da karamelizira. Dodamo in vino in kuhamo 5 minut oz. dokler ga polovica ne izpari.

(Če nimamo ponve vse sestavine predevamo v posodo, ki jo lahko damo v pečico in zapremo (tudi "pokrov" iz alu folije deluje)). Dodamo še zajčje meso, vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in dodamo žajbelj, timijan, lovor, peteršilj, pehtran in konzervo paradižnikov. Posodo zapremo in postavimo v pečico ogreto na 180°C kjer počasi kuhamo dokler meso ne začne odpadati od kosti 1,5-2h.

Zajčje meso odstanimo od kosti, kosti zavržemo, meso pa damo nazaj v posodo. Po potrebi začinimo s soljo in poprom. Postrežemo s polnozrnatimi testeninami. Dober tek!

Recept prirejen iz Saveur: Rabbit Ragu with Garganelli


0 komentarji :

Objavite komentar