6. november 2017

Pita z indijskimi oreščki


Sestavine:
Testo:
- 300 g polnozrnate pirine moke
- 200 g masla (ohlajeno)
- 2 ščepeca soli
- žlička stevie
- 2 ščepca kurkume (za lepšo barvo -  po želji)

Nadev:
- 2 konzervi kokosovega mleka (čez noč ohlajeni v hladilniku)
- 200 g indijskih oreščkov (namočenih v vodi vsaj za 2 h)
- 2 žlici pravega kakava
- 1 strok vanilije
- 1-2 žlici stevie

Priprava:
Testo:
Polonozrnati moki primešamo sol in stevio. Dodamo na kocke narezano ohlajeno maslo in gnetemo tako dolgo, da se testo sprime skupaj. Testo za pol ure postavimo v hladilnik. Na pomaščen pekač za pito razdrobimo ali narežemo testo in ga s prsti enakomerno pritisnemo nanj. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo in pečemo v ogreti pečici na 180° 30 min.

Nadev:
Namočene indisjke oreščke odcedimo in damo v multipraktik. Z žlico dodamo samo kremast del ohlajenega kokosovega mleka, ki je na vrhu konzerve. Dodamo še kakav, stevio in notranji del vanilijevaga stroka. Vse skupaj zmiskamo v gladko zmes.

Na ohlajeno testo, kremo enakomerno razmažemo in postavimo v hladilnik vsaj za 3 ure, da se strdi. Dober tek. Po želji postrežemo s stepeno sladko smetano, ki ji dodamo nekaj stevie.

0 komentarji :

Objavite komentar