Sestavine:
- 2 skodelici ajdove kaše, namočene 1h (lahko tudi čez noč)
- 2 čajni žlički cimeta
- 1 čž soli
- 1/8 čž stevie
- 2 čž sveže naribanega ingverja ali 1čž mletega
- pest oreščkov (orehi, lešniki)
Priprava:
Odcedite ajdovo kašo, če je to potrebno. Zmešajte vse sestavine in jih razporedite na pekač. Sušite v pečici na 160°C pribilžno 20 min. Vsakih nekaj minut premešajte, da se ne zažge. Sušite tako dolgo, da je ajdova kaša suha. Lahko hranite dlje časa v kozarcih. Jeste lahko z mlekom, jogurtom, dodate na vrh smootijev.
Za res izvrsten zajtrk lahko pripravite še kremo iz indijskih oreščkov, ki res doda piko na i.
Sestavine za kremo iz indijskih oreščkov:
- 2 skodelici indijskih oreščkov (namočeni za 1uro ali čez noč)
- ¼ skodelice svežega limoninega soka
- ščepec soli
- ½ kokosovega olja
Piprava:
Odcedite oreščke in vse sestavine dajte v mešalnik, da dobite gladko zmes. V kozarec ali skodelico izmenično naložite plasti ajdovih kosmičev in kreme lahko dodaste tudi maline in na koncu vse skupaj prelijete z jogutrom ali mlekom. Pa dober tek!
Recept povzet iz recepta Breakfast Cereal: Raw. Vegan. Not gross. By Laura Miller
0 komentarji :
Objavite komentar