Sestavine:
- ½ skodelice čičerike (namočimo čez noč)
- 2 skodelici prosene kaše
-1/2 kg lisičk
- 2 bučki
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 0,5 kg skute
- 1 sladka smetana (2 dl)
- 200 g mocarelle
-sol & poper
- večji šopek svežega timijana (tudi suh je ok)
- ščepec majarona
- šopek svežega drobnjaka (ali 3 čajne žličke suhega/zmrzlega drobnjaka)
Priprava:
Namočeno čičeriko skuhamo v rahlo slani vodi (približno 20 min). Proseno kašo tudi skuhamo v osoljeni vodi (približno 20-30 min). (Oboje lahko skuhamo že en dan prej.) Na drobno narezano čebulo rahlo prepražimo, dodamo lisičke in česen ter vse skupaj pražimo. Dodamo zgoraj naštete začimbe, razen drobnjak prihranimo za kasneje. Ko so lisičke mehke (10-15 min) jih odstavimo. Vzamemo veliko posodo in v njej zmešamo skuhano proseno kašo, čičeriko, skuto, drobnjak, 100 g nadrobljene mocarelle, sladko smetano ter vso omako/tekočino, ki so jo spustile gobe. Po potrebi še dodamo sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo. Bučki narežemo na tanke kolobarje in jih rahlo posolimo. Namastimo večji globji pekač in vanj damo polovico mase ter jo dobro razporedimo. Na maso razporedimo vse prepražene lisičke ter nanje položimo plast bučk. Ponovno prekrijemo s preostankom mase. Na vrh rezporedimo preostanek nadrobljene mocarelle ter pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 30 min. Postežemo z nasmehom. Dober tek!
0 komentarji :
Objavite komentar