Sestavine (za približno 2 litra sladoleda):
- 1 konzerva kokosovega mleka (ohlajena v hladilniku)
- 1 mascrapone (polnomasten)
- 1 sladka smetana
- ½ kg zmrznajenih ali svežih malin (ali kateraga drugega sadja)
- 2 žlici stevie (po želji)
- posode kamor bomo dali sladoled porostornine cca 2 litra. (npr. 4x posoda za 500g skuto)
Priprava:
Kokosovo mleko in masrcapone stepemo, da dobimo rahlo homogeno kremo. V drugi posodi stepemo sladko smetano. Zamrznjene maline pustimo 10 minut na sobni temperaturi, da se rahlo zmehčajo, nato jih spasiramo s paličnim mešalnikom. (Sveže maline direktno spasiramo.) Maline dodamo k stepenemu kokosovemu mleku in mascraponu ter jih stepemo, dodamo še stepeno smetano in vse skupaj nežno stepemo, da dobimo rahlo kremo. Že sama krema je fantastična, tako da si jo kar privoščite!
Predevamo v posode in postavimo v zmrzovalnik. Priporočamo manjše posode, saj se tako sladoled pred zaužitjem hitreje zmehča. Edina slabost tega sladoleda je namreč, da je bolj "zbit" kot sladoledi, ki smo jih navajeni. Zato je skoraj nujno, da ga pred serviranjem nekaj časa pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča.
Plan je bil narediti sladoled, pa se je pojedla ze kar krema :) Res slastno!
OdgovoriIzbriši