19. avgust 2016

Kremna lisičkina juha

 
Sestavine (za 5 krožnikov):
- 400 g lisičk
- 250 g rumenega graha (lahko ga nadomestimo z rumeno lečo)
- šopek svežega timijana
- sol & poper
- 1 sladka smetana
- 1/2 čebule
- 3 stroki česna
- olje

Priprava:
Na olju na hitro prepražimo česen in čebulo. Dodamo lisičke in jih pražimo tako dolgo, da spustijo vodo. Potem dodamo rumeni grah in začimbe ter vse skupaj zalijemo z vrelo vodo. Količina vode je odvisna kako gosto juho želimo. Ko je rumeni grah kuhan dodamo še sladko smetano in malo pokuhamo. Nato odstavimo eno zajemalko juhe. Preostanek zmiskamo s paličnim mešalnikom in na koncu dodamo nepasirano zajemalko juhe, da ostane nekaj strukture. Serviramo. Mmmmm. Dober tek!
 

0 komentarji :

Objavite komentar