31. avgust 2016

Rdeča pesa s kokosovo moko in gorčičnimi semeni

 
Sestavine (za 3 osebe + priloga):
- 1 kg rdeče pese
- 2 žlici gorčičnih semen
- 3/4 skodelica kokosove moke
- 3 žlice kokosovega olja
- 1-2 čajni žlički čilija
- sol & poper

Za prilogo:
Polnozrnat riž ali ješprenj

Priprava:
Rdečo peso olupimo in  na srednje drobno naribamo. (Ker ima rdeča pesa ogromno karotenoidov ti. pigmenta, si lahko roke zaščitimo pred obarvanostjo s plastičnimi rokavicami. Sicer bo obarvanost rok izginila po nekaj kratnem umivanju rok.) Na kokosovem olju na zmerni temperaturi rahlo prepražimo gorčična semena. Nato dodamo naribano rdečo peso ter začimbein jo med mešanjem dušimo na srednjem ognju približno 10 min. Čisto na koncu dodamo kokosovo moko in pražimo še par minut. Postežemo s polnozrnatim rižem ali ješprenom. Dober tek!

0 komentarji :

Objavite komentar