Sestavine (za 2-3 porcije):
- 5 strokov česna
- 1 palec ingverja
- 1/2 skodelice črne leče (zelo priporočljivo jo je namočit za 1h)
- 1/2 skodelice rdeče leče
- 1/2 skodelice namočene čičerike (lahko uporabimo tudi 1 malo konzervo)
- 2 krompirja (na drobno narezana)
- 1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
- nekaj žlic kokosovega olja
- sol
- 1-2 dl tekočega jogurta ali kefirja (pri serviranju)
- manjhen šopek sveže mete (za končno piko na i pri serviranju)
Za curry mesanico:
- 5 zelenih popkov kardamona
- 1 čajna žlička kurkume
- 1 čž kumine
- 1 čž mletih semen koriadnra
- 2 čž kajenskega popra
- 2 čž mletega čilija
Priprava:
Na kokosovem olju nežno prepražimo na drobno narezan česen in nariban svež ingver. Dodamo
rdečo in črno lečo ter na drobno narezan krompir. Vse skupaj solimo in začinimo s curry mešanico. Dodamo kokosovo mleko in vse skupaj zalijemo z nekaj vode. Kuhano približno 20 minut oz. toliko da sta črna leca in krompir kuhana. Rdeča leča, ki se sicer kuha krajsi čas služi kot okusno gostilo. Tako bo lečin curry poln okusov in kremast. Ob serviranju lahko dodamo še jogurt ali kefir, da delno nevtraliziramo pekoče. Dekoriramo s svežimi metinimi listi, ki se zelo priležejo, saj dodajo svežino. Pa curry tek!
Hudo dober!! Sicer narejen samo z eno vrsto leče, ampak res izvrstno :)
OdgovoriIzbriši