16. september 2016

Okusni presni burito



Se vam poraja vprašanje zakaj bi delali prestne burite? Preprost odgovor je, zakaj pa ne? Če želite preizkusiti zanimiv recept "naravne kuhinje" ne boste navdušeni samo nad polnimi okusi, ampak vam bo izredno hvaležen tudi vaš želodček. Torej, v akcijo!

Sestavine (za 2 osebi):
- 1/2 cvetače (brez listov)
- 1 velik zrel avokado
- 15-20 veikih listov špinače (lahko uporabite tudi liste blitve, zelja, ohrovta ...)

Za aromatično kremo:
- 1/2 skodelice suhih paradižnikov
- 1 skodelica oreščkov in semen (lešniki, sezamova in sončična semena)
- 1/2-1 čili
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 1 čž mletih semen koriandra
- 1 čž mlete paprike
- 2 čž soli

Za osvežilno solato:
- 3 paradižniki
- 1 manjša rdeča čebula
- 1/2 čilija
- manjši šopek svežih listov koriandra
- olivno olje & kis
- sol

Priprava:
Cvetačo narežemo na srednje velike kose in jo zmiksamo v multipraktiku, tako da nastane veganski riž. Avokado narežemo na tanke rezine.

Za aromatično kremo vse sestavine zmiksamo v multipraktiku tako, da nastane še vedno hurstljava in neenakomerna sprijeta zmes. Osvežilno solato naredimo iz narezanih paradižnikov, rdeče čebule, čilija in listov koriandra. Začinimo jo z nekaj žlicami olivnega olja, kisa ter soljo.

Ko imamo vse sestavine pripravljene v opravne blitivne liste položimo nekaj veganskega riža, dodamo nekaj aromatične kreme, malo solate, na vrh pa položimo rezino avokada. Nato vse skupaj zavijemo v list in pojemo. Čaka vas eksplozija okusov, vitaminov in mineralov! Mmmmm!

Recept prirejen po: Burritos: Raw. Vegan. Not Gross by Laura Miller


0 komentarji :

Objavite komentar