Sestavine:
- 500 g piščančjega mesa
- 2 stroka česna
- 1-2 sveža čilija
- za palec velik kos svežega ingverja
- 2 čebuli
- 4 paradižnike
- 2 lončka tekočega jogurta (1 za curry, drugi pri serviranju)
- olivno olje
- sol & poper
- šopek svežega koriandra
Curry začimbna mešanica:
- 1 cimetova palčka
- 2 lovorjeva lista
- 12 zelenih kardamonovih strokov
- 1 žlica začimbne mešanice garam masala
- 1 čajna žlička mletih klinčkov
- 2 čž mlete kumine
- 2 čž meletih semen koriandra
Priprava:
Česen in čilija brez semen grobo narežemo ter damo v terilnik, kjer naredimo čilijevo pasto. Dodamo sol in poper. Nato dodamo olupljen in drobno narezan ingver ter vse skupaj stermo v terilniku. Po potrebi dodamo nekaj olja.
V posodi segrejemo olje na srednjo temperaturo. Dodamo cimetovo palčko, lovor in kardamon ter vse skupaj mešamo kakšno minuto. Nato zmanjšamo toploto in dodamo na drobno narezano čebulo ter jo dušimo še 15 min, da se zmehča (ne obarva).
Piščančje meso narežemo na približno 3 cm velike koščke in jih dodamo v posodo. Toploto povišamo na srednjo jakost in meso pečemo nekaj minut. Dodamo čilijevo pasto, še preostalo curry mešanico začimb in na koščke narezane paradižnike. Na zmerni temperaturi kuhamo 15 min, da se paradižniki pokuhajo v omako. Dodamo jogurt in kuhamo še 15 minut oz. dokler se piščanec ne zmehča. Na koncu vmešamo še nekaj na drobno narezanega koriandra. Serviramo skupaj z jogurtom. K jedi se prileže tudi polnozrnat riž. Dober tek!
Recept prirejen po Jamie Oliver, Perfect chicken balti
0 komentarji :
Objavite komentar