13. september 2016

Solata iz avokada, paradižnika in kumare

 
Sestavine:
- 400 g paradižnika
- 2 zrela avokada
- 1 manjša kumara
- 1/2 rdeče čebule (narezana na tanke rezine)
- šopek svežega koriandra
- 1 limona (sok)
- nekaj žlic olivnega olja
- sol & poper

Priprava:
Kumare in paradižnik narežemo na manjše kockice. Po potrebi kumari odstranimi semena. Avokado razpolovimo, odstranimo peško in z nožem zarežemo kockice, ki jih nato izdolbemo z žlico. Primešamo na tanko narezane rezine čebule in na drobno sesekljan koriander. Začinimo s soljo, poprom, limoninim sokom in olivnim oljem. Kremasta slasta solata je pripravljena.

Keramika je unikatni izdelek likovne umetnice Petre Pirc.

Recept povzet po Natasha's kitchen: Cucumber Tomato Avocado Salad

0 komentarji :

Objavite komentar