Sestavine:
- 1 srednje velika oranžna buča (poljubne sorte)
- 4 stoke česna
- 1/2 limone (sok)
- šopek svežega žajblja
- 100 g feta sira (opcijsko)
- olivno olje
Priprava:
V pekač damo 4 žlice olivnega olja in dolijemo približno enako količino vode, tako da je dno pokrito. Dodamo bučo (večinoma jih ni potrebno lupiti) narezano na kose približne debelin 1cm in pečemo približno 20 min v ogreti pečici na 200°C, tako da se buča zlatorjavo zapeče. Nato dodamo mešanico iz soka 1/2 limone, 3 žlice olivnega olja, na drobno narezan česen ter žajblja, sol in poper. Če smo se odločili za feta sir ga nadrobimo na bučo. Pečemo še nekaj minut, da se česen malo zmehča, pazimo da se ne zažge.
Mmmm odlična ideja za kosilo!
OdgovoriIzbriši