21. september 2016

Zajčje meso s stročjim fižolom

 
Sestavine (za 4 osebe):
- 500 g zajčjega (lahko tudi piščančjega mesa)
- 500 g stročjega fižola
- 1 manjši paradižnik
- 1 korenček (po želji)
- 2 stroka česna
- 1 manjša čebula
- 1 čajna žlička kurkume
- 1 čž timijana
- šopek svežega peteršilja (na drobno narezanega)
- sol & poper
- olivno olje

Priprava:
Meso razrežemo na srednje velike kose in ga začinimo z začimbami  (sol, poper, kurkuma in timijan) ter na hitro popečemo na nekoliko višji temperaturi. Dodamo na drobno narezan česen in čebulo, na srednje velike kose narezan stročji fižol, na drobno narezan peteršilj, paradižnik in korenček. Zalijemo z vročo vodo ter vse skupaj dušimo približno 20 min tako da se meso in fižol zmehčata. Vmes občasno premešamo in po potrebi še dodatno zalijemo z nekaj vroče. K okusno začinjenemu mesu v sočni omaki se prileže bolj nevtralna priloga, kot je proso. Dober tek!


0 komentarji :

Objavite komentar