12. september 2016

Osvežilne olive s koromačem

 
Sestavine:
- lonček vloženih oliv (200 g)
- 1/4 koromača in nekaj zelenja koromača (oboje na tanko narezano)
- 1/2 limone (sok)
- 1 strok česna (na drobno sesekljan)
- 2 žlici olivnega olja
- 6 zrn koriandra (po želji) (predhodno jih stremo v možnarju)
- sol & poper

Priprava:
Vložene olive odcedimo in  jih zmešamo s tanko narezanim koromačem, koromačevim zelenjem ter na drobno sesekljanim česnom. Primešamo limonin sok, olivno olje ter začinimo s semeni koriandra, soljo in poprom. Pustimo marinirati 20 min, da se okusi prepojijo. Dober tek!

Keramika je unikatni izdelek likovne umetnice Petre Pirc.

Recept povzet po: Zbirki Mamljivo, sišeče, slastno! Tapas. Učila International, 2013



0 komentarji :

Objavite komentar