Sestavine:
- 400 g polnozrnate pirine moke (ali pšenične ...)
- 100 g rožičeve moke/prahu
- 1 paketek vinskega kamna
- 1/2 skodelice mešanice sončičnih in lanenih semen
- 0, 5 l radenske
- 2 ščepca soli
- 2 žlici olivnega olja
Priprava:
Najprej dobro zmešamo suhe sestavine, nato dodamo olje. Med stalnim mešanjem dodamo še radensko in mešamo dokler ne dobimo dobro sprijeto zmes brez grudic. Pečemo 45 min v ogreti ventiliacijski pečici na 180°C.
Opomba: Kruh je super aromatičen. Nanj se priležejo tako slane kot bolj sladkaste zadeve. Odlično se prileže v kombinaciji s svežim avokadom, pa še čudoviti barvni kontrast nastane. Dober tek!
Obstojnost: Kruh iz vinskega kamna je obstojen zgolj nekaj dni (2-3). Zato ga lahko shranimo v zamrzovalniku ali posušimo (v pečici na 50°C, če nimamo sušilnika) in si naredimo domači polnozrnati prepečenec.
Čudovita keramika na zgornji sliki je ročno delo Petre Pirc.
Super! Tole bom pa res poskusila naredit in poročam o rezultatu ;-)
OdgovoriIzbrišiSuper! Tole bom pa res poskusila naredit in poročam o rezultatu ;-)
OdgovoriIzbrišiOdlicen je!!
OdgovoriIzbrišiMe zelo veseli, da vam je všeč! :)
IzbrišiMeni je tudi zelo dober.. Rozicevo moko imam rada, tako da danes spet specem..
OdgovoriIzbrišiTale rožičev kruh je še posebej aromatičen. Naj prijetno zadiši po kuhinji.
Izbriši