7. september 2016

Temen kruh z rožičevo moko

 
Sestavine:
- 400 g polnozrnate pirine moke (ali pšenične ...)
- 100 g rožičeve moke/prahu
- 1 paketek vinskega kamna
- 1/2 skodelice mešanice sončičnih in lanenih semen
- 0, 5 l radenske
- 2 ščepca soli
- 2 žlici olivnega olja

Priprava:
Najprej dobro zmešamo suhe sestavine, nato dodamo olje. Med stalnim mešanjem dodamo še radensko in mešamo dokler ne dobimo dobro sprijeto zmes brez grudic. Pečemo 45 min v ogreti ventiliacijski pečici na 180°C.

Opomba: Kruh je super aromatičen. Nanj se priležejo tako slane kot bolj sladkaste zadeve. Odlično se prileže v kombinaciji s svežim avokadom, pa še čudoviti barvni kontrast nastane. Dober tek!

Obstojnost: Kruh iz vinskega kamna je obstojen zgolj nekaj dni (2-3). Zato ga lahko shranimo v zamrzovalniku ali posušimo (v pečici na 50°C, če nimamo sušilnika) in si naredimo domači polnozrnati prepečenec.

Čudovita keramika na zgornji sliki je ročno delo Petre Pirc.

 

6 komentarjev :

  1. Super! Tole bom pa res poskusila naredit in poročam o rezultatu ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super! Tole bom pa res poskusila naredit in poročam o rezultatu ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je tudi zelo dober.. Rozicevo moko imam rada, tako da danes spet specem..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tale rožičev kruh je še posebej aromatičen. Naj prijetno zadiši po kuhinji.

      Izbriši