Sestavine:
- 2 konzervi kokosovega mleka
- 1 kisla smetana
- 2 skodelici jagod
- 3-4 žlice rožičeve moke
- 1/2-1 žlica stevie
- 1/2 čajne žličke agar agar-ja
Piprava:
Iz konzerve z žlico predevamo gost del kokosovega mleka (tekočino pustimo). K gostemu delu primešamo kislo smetano, rožičevo moko in stevio. 1 skodelico jagod spasiramo in jih dodamo k masi. Maso dobro stepemo, da je čim bolj gladka. Drugo skodelico jagod pa na drobno narežemo in jih primešamo k masi. Tekoči del kokosovega mleka ene konzerve (približno 1 dl) segrejemo do vretja. Primešamo 1 čajno žličko agar agar-ja in pustimo vreti 1 minuto. Ko se rahlo ohladi, k agar agarju primešmo maso (obvezno maso dodamo k agar agar-ju in ne obratno). Res dobro premešamo, prelijemo v kozarce in postavimo v hladilnik za 2 uri oz. dokler se ne strdi. Dober tek.
Opomba: Če smo zadovoljni z bolj rahlo kremo izpustimo agar agar, vendar kremo še vedno pustimo stati 30 min, da se okusi enakomerno razporedijo.
0 komentarji :
Objavite komentar