8. oktober 2016

Bučkina juha s kokosovim mlekom


Sestavine (za 3 porcije):
- 1 srednje velika oranžna buča
- 1 konzerva kokosovega mleka
- 1 manjša rdeča čebula
- 1 velik korenček
- za palec svežega ingverja
- 1/2 svežega čilija (po želji)
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
- sol
- 3 žlice kokosovega olja

Priprava:
Na drobno narezano čebulo popražimo na kokosovem olju pri nizki temperaturi kakšno minuto. Dodamo še nariban ingver in pražimo tako dolgo, da čebula postekleni. Občasno premešamo.

Dodamo na koščke narezano bučo, korenček, čili, muškatni orešček in sol. Vse skupaj zalijemo s kokosovim mlekom in vodo. Tekočine naj bo toliko, da je vsa zelenjava rahlo prekrita. Kuhamo na zmerni temperaturi približno 15-20 min oz. toliko da se buča in korenček zmehčata. Nato spasiramo in postrežemo. Dober tek!

0 komentarji :

Objavite komentar