8. november 2016

Gozdni boloneze

 
Sestavine:
- 300 g lisičk (lahko tudi šampinjonov)
- 100 g grobo sesekljanih mandljev
- 1 skodelico posušenih kostanjev (recept najdete tukaj) (opcijsko)
- 1 konzerva oljupljenega paradižnika v koščkih
- 1 žlica paradižnikove paste (koncentrata brez sladkorja)
- 2 žlici kisa
- 1 čebula (na drobno narezana)
- 2 stroka česna (na drobno narezana)
- olivno olje

začimbe:
- 1 čajna žlička origana
- 1 čž bazilike
- 1 čž mlete kumine
- 1 čž mletih klinčkov
- 1 čž začimbne mešanice "garam masala"
- 2 čž mlete paprike
- 1/2 čž mletega čilija
- sol & poper

Priprava:
Na srednji temperaturi na olivnem olju podušimo drobno sesekljano čebulo in česen, da postekleni (2-3 min). Dodamo gobe in dušimo dokler ne spustijo vode (6-8 min), vmes občasno premešamo. Ko voda popolnoma izhlapi dodamo začimbe, kis in paradižnikovo pasto. Dobro premešamo, da so vse gobe enakomerno prekrite z začimbami.
      Dodamo koščke paradižnika iz konzerve in med občasnim mešanjem  kuhamo še 20 min. Nato dodamo še grobo narezane madlje in kuhamo še 10 min, da se okusi prepojijo. Postrežemo s polnozrnatimi testeninami ali ješprenom. Po želji na vrh potresemo še sveže naribna parmezan. Mmmmm! Hvala gozd za vse dobrote! Dober tek!

Recept prirejen po Cocoon cooks (Mushroom & walnut spicy bolognese)

 

0 komentarji :

Objavite komentar