15. november 2016

Majhno a slastno

 
Dan nam velikokrat polepšajo malenkosti. Tudi sladice ne rabijo biti v velikih porcijah. Včasih je dovolj že nekaj lepo aranžiranih slastni grižljajev, pripravljenih z ljubeznijo. Naj vam teknejo. Vsak grižljaj posebej.

Sestavine:
- 1 lonček sladke smetane za stepanje
- 1 lonček mandljev v lističih (popraženi)
- 2-3 lončke velikih kostanjev
- 1 lončke jagod (za dekoracijo)
- stevia (po želji)
- 1 žlica kokosovega olja

Priprava:
- Stepemo sladko smetano (po želji dodamo stevio).
- Mandlje med stalnim mešanjem popražimov ponvi na srednji temperaturi. Nato jih odstavimo in ohladimo.
- Kostanj skuhamo v vreli vodi (približno 40 min) in ko je še rahko mlačen ga previdno olupimo z nožem. (Najboljše je, postopoma jemljemo iz vode. Morda bomo potrebovali nekaj prakse zato začnimo z manjšimi.) Olupljen kostanj nato med rahlim mešanjem popražimo na kokosovem olju segretim na srednjo temperaturo.
- Vse sestavine dekoriramo po trenutnem navdihu.
- Vsak grižljaj z užitkom pojemo.

0 komentarji :

Objavite komentar