10. julij 2017

Prosena kaša z lisičkami


Prijeten počasen sprehod lahko ponudi več kot zgolj stikanje za gobami. Uživajte v gozdu.

Sestavine (za 2 osebi):
- 1 skodelica prosene kaše
- 1 žlica masla (opcijsko)
- 3 skodelice svežih lisičk (oprane, očiščene in narezane)
- 1 večja čebula
- čajna žlička timijana
- sol in poper
- olivno olje

Priprava:
Proseno kašo skuhamo v osoljeni vodi v razmerju 1:2. Na koncu lahko primešamo tudi žlico masla, da bo bolj rahla in kremasta.

V ponvi na olju prepražimo čebulo, dodamo lisičke ter jih začinimo s timijanom, soljo in poprom. Pražimo še 5-10 min da se lisičke zmehčajo. Ekola, jed je pripravljena! Uživajte.

1 komentar :

  1. Super recept! Sem naredila z ajdovo kašo in je bilo super dobro!

    OdgovoriIzbriši