Sestavine:
- 5-10 listov listnatega ohrovta (odvisno od velikosti)
- 2 skodelici kuhane čičerike ali 1 velika konzerva
- 3 velike žlice skute
- 2 skodelici češnjevih paradižnikov
- 2 žlici popraženih sezamovih semen (opcijsko)
- 1/2 čajne žličke kajenskega popra (opcijsko)
- olivno olje
- jabolčni kis
- sol
Priprava:
Iz ohrotovoih listov izrežemo steblo, nato liste narežemo na tanke rezine. Damo v skledo in prelijemo z nekaj olja ter dodamo sol. Dobro premešamo z rokami, da se listi nekoliko zmehčajo. Dodamo čičeriko, razpolovljene češnjeve paradižnike in skuto. Začinimo še z nekaj kisa in po želji za nekaj pikantnosti dodamo kajenski poper ter dobro premešamo. Če je potrebno dosolimo ali dodamo še nekaj olja. Potrosimo s sezamovimi semeni. Njama.
0 komentarji :
Objavite komentar