Sestavine:
- veliko konzervo belega fižola (500 g)
- 4 jajca
- 1 velika konzerva olupljenih in narezanih paradižnikov (700 g)
- 4 stoki česna
- 1 čebula
- pest svežega petršilja (narezanega)
- 1/2 čajne žličke dimljene paprike
- 1 čž mlete kumine
- 1/2 čž origana
- 1/2 čž mletega čilija (opcijsko)
- 100 g mocarele (če jed prirpavimo v pečici) ali fete (če jed pripravimo v ponvi)
- olivno olje
- sol in poper
Priprava:
Če imamo posodo primerno za štedilnik in pečico hkrati jo uporabimo. Na sredini priprave vklopimo pečico na 180°C. Sicer lahko celotno jed pripravimo v navadni ponvi.
V veliki ponvi na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, nekaj minut kasneje dodamo še na drobno narezan česen. Pražimo nekaj minut. Dodamo konzervo paradižnikov ter začimbe: dimljeno papriko, kumino, origano, čili, sol in poper. Omako pustimo vreti 5-10 min na nizki temperaturi, dokler se nekoliko ne zgosti. Občasno premešamo. Dodamo odcejeno konzervo belega fižola in pustimo vreti še nekaj minut. Občasno premešamo.
V ponev ubijemo 4 jajca in na vrh potrosimo sir. (Če imamo posodo primerno tudi za v pečico jo prestavimo v pečico, da se sir lepo zapeče.) Lahko pa preprosto zgolj pokrijemo ponev, da jajca zakrknejo na koncu pa na vrh potrosimo feto. Lahko pa vso jed prestavimo v drugo posodo in jo postavimo v pečico. Na vrh potrosimo narezan peteršilj. Dober tek.
Recept prirejen po: Budget bytes - Smoky white bean - shakshuka
0 komentarji :
Objavite komentar