Odpre se nov svet okosov in namazov, ko nadgradimo klasični humus in začnemo uporabljati ostale stočnice kot osnovo. Slastni so z zelenjavo, siri in seveda tudi v sednvičih! Odlična ideja tudi za piknike.
Sestavine:
Zelen namaz iz graha
- 1 skodelica kuhanega graha
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička soli
- sok 1 limone in del naribane lupine
- 3 stoke česna
- 1/2 palca ingverja
- 3/4 skodelice vode
- ščepec popra
- šč kurkume
- nekaj svežih listov koriandra
- nekaj svežih listov bazilike
Humus iz rjave leče
- 1 skodelica kuhane leče
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička soli
- sok 1 limone in del lupine
- 2 stroka česna
- 1/2 palca ingverja
- 1 skodelica vode
- 250 g oranžne buče
- ščepec popra
- šč kurkume
- 1/2 čajne žličke curry začimbne mešanice
- nekaj svežih listov koriandra
Priprava:
V mešalnik damo olja, sok limone, česen, ingver, vse ostale začimbe ter polovico količine vode. Dobro zmiskamo, da dobimo gladek preliv, nato pa postopoma dodajamo ostalo zelenjavo in stročnice. Dobro zmiskamo. Po potrebi dodamo še preostalo količino vode. Razvajamo brbončice. Naj vam tekne!
Opomba: Recept za klasičen humus s čičeriko najdete tukaj seveda ga brez slabe vesti prilagodite ali nadgradite po svojem okusu. Uživajte!
0 komentarji :
Objavite komentar